Убийството в Шумен е извършено от ревност

Жертвата често е била подлагана на насилие, обясни ст. комисар Ялчън Расим

Общество
16:31 - 28 Юли 2020
1443
Убийството в Шумен е извършено от ревност

Ревност е причината, поради която 31-годишният мъж от Шумен, уби жената с която живее
 
Убиецът и жертвата, която е на 45 години, имали и предишни скандали. Нерядко те стигали и до бой. Въпреки това – живеели заедно в шуменския квартал Дивдядово. Във фаталната нощ, след като пили алкохол, излезли на разходка в близката гора.
 
"По негови думи – тя е падала, ставала и така са получени нараняванията. Прибрали се в дома си и на сутринта, след като той е забелязал, че тя не може да стане – извикал медицинска помощ. Това е неговата първоначална версия. При извършения оглед е установено, че жената има множество травматични увреждания – счупени ребра – охлузвания по крайниците, тялото, по главата", съобщи ст. комисар Ялчън Расим, директор на полицията в Шумен.
 
Мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой.
 
"Обвинението е за престъпление по член 116 – умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по начин особено мъчителен за убитата, както и с особена жестокост. Каква е причината? – Ревност! Има много рани от различен по вид характер – порезни, от влачене, от ритане, от удари с юмруци", допълни ст. ком. Расим.
 
Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Уважено е искането на Окръжна прокуратура- Шумен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването продължава.