Учител ходи пеш по 8 километра на ден, за да достави храна на учениците си

Той мъкне огромна раница с пакетиран училищен обяд, тежаща повече от 18 килограма

Свят
23:30 - 10 Април 2020
11022
Учител ходи пеш по 8 километра на ден, за да достави храна на учениците си

Учител в Англия ходи пеш по 8 километра всеки ден, за да достави безплатен училищен обяд на 78 деца, пише „Сън”.

Зейн Поулис, който работи като помощник главен учител в „Уестърн Праймъри Скуул” в Гримсби, Линкълншър, мъкне огромна раница с пакетиран училищен обяд, тежаща повече от 18 килограма.

Бившият военен, който е бил част от гвардейска част, използва дневните си визити, за да провери състоянието на децата. Той оставя пакетите с храна пред вратата и после изчаква на улицата, докато си ги приберат.

Главният учител в училището Ким Лийч и неин колега пък разнасят с автомобил още 25 обяда до по-отдалеченирте адреси. Близо половината ученици в началното училище имат право на безплатен обяд, а 34 процента от децата в Гримсби живеят в бедност.

„По принцип съм срамежлив човек и цялото това внимание ме притеснява, но ние сме длъжни да си вършим работата – здравето и благоденствието на нашиете деца е първа грижа за нас и правим всичко, което е по силити ни, за да си я вършим”, споделя учителят.

„Много от семействата тук се борят за оцеляването си – никой не иска да дърпа детето си от вратата на магазина, но има родители, които се боят да излязат от дома си. Така че аз съм 100 процента щаастлив, че мога да им помогна.”

Според госпожа Лийч, администрацията в училището е изготвила план още при първите мерки срещу коронавируса. Така се родила идеята да носят обяда на децата вкъщи.