Удар! Заловиха 230 кила дрога на „Капитан Андреево”

Камион с македонска регистрация пренася марихуана, скрита в трици, пратката е била за Турция

Новини
18:34 - 29 Ноември 2019
2750
Удар! Заловиха 230 кила дрога на „Капитан Андреево”

Поредния удар срещу трафика на наркотици нанесоха бдителни митничари на граничния пункт „Капитан Андреево”. Във вторник късно вечерта родните граничари спипаха огромна пратка марихуана, скрита в…трици. Задържан е шофьора на камиона и в момента тече разследване.

Дрогата е била хваната около 22,30 часа вечерта. Използвайки метода „Анализ на риска”, митничарите са отделили съмнителен бял камион „Ивеко” с македонска регистрационна табела SK0585AZ, шофиран от 59-годишен мъж. Щателната проверка на товара установила, че превозваната по документи стока – трици, е само за камуфлаж, а в камиона е скрито огромно количество марихуана – 228 килограма.

Марихуаната е трябвало да захрани пазара за дрога в Турция, като канабиса най-вероятно не е отглеждан в България, а в Македония. Според гореща версия, по която работят родните служби за сигурност, пратката е била част от канал за дрога през България за Турция, използван от македонци.

„България е била само транзитна спирка по пътя на марихуаната, заловените 230 килограма са поредния случай на спипан товар канабис към Турция. От началото на годината са заловени над 5 тона трева само на „Капитан Андреево”, коментира представител на граничните власти.

Според неофициално потвърдена информация, с разследва версията, че в трафика на марихуана от България към Турция са замесени хора от крими структурата на несебърския бос на дрогата Димитър Желязков – Митьо Очите. Той лежи в ареста от година като обвиняем за бос на банда за рекет, дрога и умишлени палежи.