Удобство за морето! БДЖ пуска четири нови бързи влака - два от тях са сезонни до Бургас

През 2022 г. за превоз на пътници компанията осигурява 577 композиции на ден

Новини
18:09 - 21 Септември 2021
1114
Удобство за морето! БДЖ пуска четири нови бързи влака - два от тях са сезонни до Бургас

Четири нови бързи влака - два от които сезонни, пуска БДЖ от 2022 г. Това става ясно от проекта за график на движение на влаковете през следващата година. Той и публикуван за обществено обсъждане на сайта на компанията.

През 2022 г. за превоз на пътници компанията осигурява 577 влака на ден, отделно е заложено да се движат още 16 международни композиции. 82 от влаковете ще са бързи, от които 4 сезонни, а пътническите са 124. Крайградските пътнически влакове са 371.

Основните промени в проекта на графика са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната, съобщават от компанията.

Нов директен бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив и обратно пуска БДЖ догодина. Той ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар. Осигурява директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. Чрез движението на тези влакове значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

Целта на публикуването на проект на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с предложения. Те се приемат до 11 октомври.