Уникално! Второ кенгуру албинос се роди в Бургас

Актуални новини
23:07 - 17 Септември 2019
3103
Уникално! Второ кенгуру албинос се роди в Бургас

Уникално за България бяло кенгуру се роди в зоопарка край Бургас. Майката на малкото е с черна козина, съобщават от парка. Според специалистите, това е много рядък случай, а се случва за втори път в този зоопарк.  

От там съобщават, че събитието е символ за добра поличба и се надяват малкото бяло кенгуру да донесе късмет на всички.

Кенгуруто албинос изненада работещите в зоопарка точно на празника на Светите Вяра, Надежда и Любов.

„Преди няколко дена забелязахме, че шава бебенце в торбичката на кафявото кенгуру, но не се виждаше какъв цвят е то. Днес изненадата се показа, бяла главичка, кенгуру албинос, невероятно просто, изключителна рядкост“, сподели Елеонора Дъбова, управител на зоопарка.


Албиносите са рядкост при животните в дивата природа, тъй като се отличават и трудно оцеляват. Но преди три години по това време на годината тук се роди първото у нас кенгуру албинос и оцеля. То, както и родителите му са от вида Валаби или скално кенгуру. Тогава албиноската пристигна в Бургас от зоопарк в Чехия. Кръстиха я Снежанка. Тук я чакаше тригодишният Валентин, който е сиво кенгуру, също от вида Валаби. 

„Точно преди избори беше и тука всички го отразявахме, че нещата вървят на добре и ще бъде всичко на берекет, надявам се и този път да е така“, казва Кръстьо Дъбов, собственик на зоопарка.

В деня на Надеждата се засилва все повече вярата в чудесата, като търсенето на бялата лястовица.