Уникум: Умна котка сама заведе малкото си в болница (снимки)

Новини
20:10 - 04 Май 2020
10304
Уникум: Умна котка сама заведе малкото си в болница (снимки)

Улична котка в Истанбул занесе болното си котенце в спешното отделение на една от най-големите болници в града, за да потърси помощ, съобщи най-големия турски вестник "Хюриет". Трогателните снимки бяха публикувани в социалните мрежи в Турция и бързо събраха хиляди харесвания и споделяния.

Котката търси спешна помощ за бебето си в истанбулска болница

„Днес се наложи да ходим до спешното отделение на болницата и изведнъж в коридора влезна майка котка, носеща малкото си котенце в уста. Беше притеснена и с бързи стъпки нахлу към лекарските кабинети. Бяме изумени!“, разказва Хасан Бейдула и публикува снимките, които успял да направи, в „Туитър“.

Според местни медии, които проследили трогателната история, парамедици от човешкото спешно отделение веднага се притекли на помощ на майката котка и нейната рожба. Уличната животинка постоянно следвала детето си, докато го разнасяли по кабинетите и не се отделила от него. И майката, и бебето мяучели тревожно.

След обстоен преглед, майката котка и бебето били откарани на ветеринар за всеки случай. Оказа се, че малкото коте е било с ранена лапичка, вероятно настъпено от човек. Хора в социалните мрежи поздравиха парамедиците и медицинския персонал за милата им реакция. Както е известно, в Истанбул уличните котки са на огромна почит.