US ветеран видял Йети

Пилотът от ВВС разказва за среща с мистериозното същество 50 г. по-късно

Мистика
11:20 - 18 Февруари 2024
6221
US ветеран видял Йети

Ветеран от военновъздушните сили на Съединените щати, посочен като Джери в информациите, твърди, че е имал среща с неизвестно създание, много приличащо на така наречената Голяма стъпка или Йети. Ветеранът едва сега говори за необикновената случка, станала преди почти 50 години, когато бил още дете.

Историята на Джери се развива в Мисури в средата на 70-те, когато той е едва на около 11 години. В деня на странното преживяване лежал в леглото си и гледал отворения прозорец. Изведнъж момчето било привлечено от странна сянка, която застанала пред прозореца и си стояла там. Джери осъзнал, че това не е просто сянка. Описвайки срещата, той настоява, че

съществото било огромно и височината му най-вероятно е била около 3 метра.

Парализиран от ужас, Джери не успял да издаде нито звук. Сърцето на момчето биело лудо, а секундите му се стрували часове. Все пак Джери преодолял страха и извикал баща си. Бащата, въпреки оръжието в ръце и решимостта да защити семейството си, не открил следи от странния гост.

Оттогава минали много години, но спомените за тази мистериозна среща останали много живи в съзнанието на Джери. Той все още се чуди

какво е това странно създание.

Възможно ли е да е неоткрит вид двукрако маймуноподобно същество, древен остатък от еволюцията, който все още броди в дълбините на горите? 

Има много подобни доказателства за срещи с мистериозни създания, но повечето от тях нямат научна обяснение. Има предимно легенди и спекулации.