В БСП гневни на Корнелия: Защо делим офис с гей бар?

Пиян фен на травестита Елза Парини атакува със саксия официоза на социалистите, тръгнаха шеги за Кристиан Вигенин и Азер Меликов

Политика
23:15 - 23 Юни 2019
18351
В БСП гневни на Корнелия: Защо делим офис с гей бар?

Вътрешната опозиция в БСП срещу лидера Корнелия Нинова използва инцидентът с редакцията на партийния вестник „Дума“, за да предприеме нова офанзива срещу нея. Както е известно, официозът на партията-столетница бе вандалски потрошен през уикенда.

 От БСП побързаха да осъдят агресорите, правейки внушения, че нападението е свързано с политическата дейност на партията. Оказа се обаче, че офисът на „Дума“ е бил потрошен от пиян хомосексуалист, който объркал входа за популярния гей бар „Уан ту Уан“. В същата нощ в гей бара е имало парти Dirty Young B*tches (Млади мръсни кучки) с участието на популярния варненски травестит Елза Парини.

Сутрин в. "Дума" печата призиви срещу Истанбулската конвенция, а вечер в сградата на "Позитано" се вихри травестита Елза Парини

Гей барът и офисът на „Дума“ делят офис в една и съща сграда на „Позитано“ 20. В петък към 2,30 часа вечерта посетител на заведението за хомосексуалисти объркал помещенията и вместо да се върне в бара, опитал да влезе в редакцията на „Дума“. Заключената врата на партийния вестник изнервила 50-годишния хомосексуалист и той стоварил саксия върху нея. На следващия ден, когато полицията задържа нападателя, той призна, че е объркал помещенията.

Разбитата врата след гей нападението над в. „Дума“

Инцидентът обаче разгневи част от функционерите на БСП, които отдавна търсят цаката на Корнелия. „Станахме за смях! Вече ни майтапят в социалните мрежи за гей нападението. Пускат и грозни шеги, че нападателят е търсил Кристиан Вигенин и Азер Меликов. Голям срам!“, признава партиен функционер.

Според думите му, гей инцидентът с вестник „Дума“ се случва напук на многомилионните инвестиции на Корнелия Нинова, направени за партийния вестник и за създаването на партийна телевизия със скъпоплатени водещи. „Профукахме милиони от субсидията, но не заделихме няколко хилядарки, за да не допуснем срама да делим един офис с гей бар. Нали уж сме срещу Истанбулската конвенция? Или това е само прах в очите за гласоподавателите?“, гневни са на Корнелия Нинова опозиционерите в БСП.

Крими инцидентът с гей привкус не е дебютен за българската политика. Преди няколко години офисът на ДСБ, помещаващ се на ул. „Кърниградска“ в центъра на София също пострада. Тогава се оказа, че стъклото е било счупено от биещи се посетители на съседния гей бар „Луна“.