В БСП са доволни от кадровите промени на служебния кабинет

Това е нормален подход, който правят всички нови управляващи, обясни Румен Гечев

Новини
13:31 - 15 Май 2021
2200
В БСП са доволни от кадровите промени на служебния кабинет

Промените, които прави служебния кабинет са в правилната насока, заявиха участници в Националния съвет на БСП, който се очаква днес да избере предизборен щаб на партията за предсрочния вот на 11 юли.

Само вчера бяха назначени нови зам.-министри в седем министерства, сменени бяха шефовете на Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите (НАП), както и главният секретар на МВР.

Румен Гечев и Александър Симов заявиха, че това е нормален подход, който правят всички нови управляващи. Подобен коментар направи и говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„В целия свят се правят рокади. Първата работа в първите 15 минути е да се сменят всички политически кабинети със зам.-министри. Това не подлежи на коментар“, каза Гечев.

„Що се касае до агенциите, ако са професионалисти и не са политически обвързани, те трябва да останат да работят, така е в целия свят. Но ако са „калинки“, които са назначени без да имат съответните качества, там не трябва да има никакви колебания. Примерно – Националната агенция за приходите (НАП). Пропуснаха ли 700 милиона от хазарта? Пропуснаха. Изтекоха ли ни данните на 6 милиона души? Разговорът е прекратен“, добави той.

По думите на Александър Симов рокадите са били „не само необходими, а задължителни“.

„В крайна сметка не можем да кажем, че предишното управление си е свършило работата както трябва“, добави той.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който е член на Националния съвет на БСП, защити рокадите в министерства и агенции, като ги нарече очаквани и нормални.

„За чистката и за обвиненията - ами няма как да променим държавата, ако не променим хората. За съжаление хората, които са на лидерски позиции, част от тях трябва да отстраним, за да сменим курса“, каза Кутев.