В Г-7 не се разбраха за съдбата на екстремистите

Министрите на най-развитите икономики в света приеха общи мерки за сигурността

Новини
18:11 - 05 Април 2019
1381
В Г-7 не се разбраха за съдбата на екстремистите

Вътрешните министри от групата на Г-7 се обединиха около общи ангажименти по основните проблеми на глобалната сигурност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Държавите ще подсилят средствата за справяне с назаконното вкарване на мигранти и трафика на хора. Трябва да се улесни предоставянето на убежище на бежанците, а мигрантите, което не отговарят на критериите, да бъдат принудително връщани, решиха вътрешните министри.

Политиците обаче така и не се разбраха как да се постъпи с чуждестранните бойци, присъединили се към джихадистите от "Ислямска държава" в Сирия и Ирак. Основните разминавания са между САЩ и Франция. Разногласията между тях така и не бяха решени, сочи АП.

Вашингтон настоява страните да приемат обратно своите граждани, но Париж отказва и настоява те да бъдат съдени там, където са извършили престъпленията си.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер определи срещата като успех и отбеляза, че въпреки различията във вижданията им участниците са успели да очертаят насоките по ключови проблеми на сигурността.