В Германия се карат за монокините

Съответната забрана е наложена от частна охранителна фирма

Свят
12:19 - 27 Юни 2019
2392
В Германия се карат за монокините

"В Мюнхен обсъждат голите гърди." Това пише германският вестник Билд в статия, посветена на нова разпоредба в баварската столица, която забранява на представителките на нежния пол да плажуват без горнище на бански костюм.

Съответната забрана е наложена от частна охранителна фирма, наета от властите за гарантиране на реда по градските плажове на река Изар. „Морална охрана по Изар? Кметството не мисли така“, подчертават от редакцията, като привеждат думитет на вицепредседателя на „Зелени“ Доминик Краузе: „Това е атака срещу прословутите либералност и космополитизъм на баварската столица“.

Политикът е категоричен, че подобна забрана – при това само за единия пол – е несправедлива и остаряла. Герхард Майер (ГСДП), член на Градския съвет, е категоричен: „Жените трябва сами да решат дали искат или не да правят слънчеви бани без горнища“. Така по настояване на управляващия в Мюнхен Християнсоциален съюз (ХСС), Градският съвет взе единодушно решение, че жените на плажовете по река Изар може да се излежават на слънце по „голи гърди“ и извън нудистките зони.