В кои пет европейски града избират да живеят милионерите

Близо 128 000 от тях ще се преместят да живеят в нов град през текущата година

Новини
09:32 - 18 Септември 2024
1538
В кои пет европейски града избират да живеят милионерите

Промените, които настъпват толкова бързо на световната политическа и икономическа сцена, както и пазарните условия, данъчните стимули, местата където може да се ходи без визи, са определящите фактори за милионерите, когато избират новия си дом.

През 2023 г. в цял свят са мигрирали 120 000 милионера. През тази година рекордът ще бъде подобрен като от консултантската компания Неnlеу & Раrtnеrѕ прогнозират ръст до 128 000 души.

Проучване на друга консултантска компания Knight Frank показва, че 83% от милионерите все пак предпочитат да мигрират в голям европейски град, а 17% се насочват към селските или курортни региони.

Анкетата извършена сред 700 милионери от 11 държави е на база 5 фактора: иĸoнoмиĸa, ĸaчecтвo нa живoт, oĸoлнa cpeдa, инфpacтpyĸтypa, мoбилнocт и чoвeшĸи ĸaпитaл.

Първото място определено е за Париж.

Френската столица превъзхожда всички останали в класацията с добрите университети, корпоративни централи и културни инвестиции.

Второ и трето място са съответно за Берлин и Барселона.

В ТОП 5 също влизат европейски градове – Виена и Мадрид. Всички тези градове се открояват с уникална култура, икономика и лайфстайл, което се харесва на милионерите. Изненадата тук е, че Лондон, който се припознава често за отлично място за живот за милионерите през тази година не е на челно място.

От селските и курортни региони най-предпочитани за милионерите са Вербие в Швейцария,

който предлага луксозен живот в Алпите, както и Монако – с неговите отлични възможности за средиземноморски начин на живот.

Миграцията на милионерите ще се ускорява. Доказателство за това е фактът, че 19% от тях възнамеряват да кандидатстват за втори паспорт или гражданство в друга държава.

„Гeoпoлитичecĸoтo нaпpeжeниe и пpoмeнитe в пoлитиĸaтa ĸapaт бoгaтaшитe дa ce пpeмecтвaт в пo-блaгoпpиятни юpиcдиĸции", cмятa Keйт Eвъpeт-Aлън, pъĸoвoдитeл нa eвpoпeйcĸoтo жилищнo пpoyчвaнe нa Кnіght Frаnk.