В Колумбия обявиха официално трансфера на Кордоба в ЦСКА

23-годишният играч ще пристигне под наем на стадион „Българска армия“

Спорт
08:59 - 03 Юли 2023
2855
В Колумбия обявиха официално трансфера на Кордоба в ЦСКА

ЦСКА осъществи нов входящ трансфер, привличайки защитника на Америка де Кали Браян Кордоба. Това съобщиха от колумбийския клуб, част от който бе 23-годишният футболист в последната половин година и за който изигра 23 мача.

„След постигане на окончателно споразумение за трансфер, Браян Кордоба е нов играч за ФК ЦСКА от България. Пожелаваме му много успехи в това европейско изживяване“, написаха в социалните мрежи от Америка де Кали.

До момента от „червените“ не са обявили официално присъединяването на Кордоба, но журналистът Пепе Сиера, който пръв оповести за преговорите между двата клуба, твърди, че 23-годишният играч ще пристигне под наем на стадион „Българска армия“ с опция да бъде откупен.

Ако ЦСКА реши да привлече за постоянно колумбиеца, то в договора му има клауза, според която Америка де Кали трябва да получи 50% от сумата на евентуален следващ трансфер на футболиста.

Според друг журналист от Колубмия, Кордоба преминава на "Българска армия" срещу 1,3 млн. долара и ще подпише договор с "армейците" за 4 години.