В края на физическия живот: Там е прекрасно!

Медицински сестри предават разкази на умиращи пациенти

Мистика
13:31 - 12 Август 2024
3352
В края на физическия живот: Там е прекрасно!

Медицинската сестра Хадли Влахос, която работи с умиращи пациенти, разказва през „Дейли Стар“ за това какво споделят с нея хората в последните мигове на физическото си съществуване. Пациенти твърдят, че разговарят с починали близки, които им разказват за отвъдния живот. В канала си в YouTube - End Well - Хадли споделя история за срещата с жена, която описва задгробния живот с две думи - „Прекрасен е“.

Първата среща на Хадли с феномена на общуването между умиращи и техните починали близки е посрещната със скептицизъм. С течение на времето обаче тя забелязва, че подобни случаи се повтарят. Една от най-емоционалните истории е разговорът на пациентка с нейния починал син. Майката задава на пръв поглед странния въпрос: „Вие пеперуди ли бяхте“. Оказва се, че след смъртта на сина си жената вижда много пеперуди.

Хадли не е единствената, която споделя подобни впечатления. Джули, друга медицинска сестра в същия хоспис, описва своите наблюдения върху стотици умиращи пациенти. Въпреки съжалението за времето, прекарано на работа, пациентите споделят по-дълбоки, по-трогателни истини. Намират утеха във виденията на любими хора, идващи за тях в последните им мигове.

Тези срещи карат Хадли да постави под въпрос своя атеизъм. Пациенти като госпожица Едит, която страда от тежка деменция, не само се връщат в съзнание в последните си дни, но и правят предсказания, които се сбъдват. Тези моменти изглежда нарушават всички конвенционални представи за живота и смъртта, принуждавайки ни да се запитаме: „Какво всъщност се случва“, пита се Хадли.

Историите, които тя и нейни колежки споделят, повдигат завесата на неизвестното. Независимо от вярата или скептицизма, тепоставят въпроси, които очакват отговори.