В Ню Йорк погребват в масови гробове починали от коронавирус

Броят на смъртните случаи в щата се увеличи до 799 в сряда

Свят
11:35 - 10 Април 2020
4168
В Ню Йорк погребват в масови гробове починали от коронавирус

Появиха се снимки на ковчези, които са погребани в масов гроб в Ню Йорк, след като броят на жертвите на заразата от новия коронавирус (COVID-19) продължава да нараства.

Работници в специални облекла срещу опасни материали са видени да се спускат в огромна яма с помощта на стълба, където са били подредени ковчезите.

Мястото е остров Харт, използван за погребения на нюйоркчани без роднини или които не могат да си позволят погребение.

Според последните данни в щата Ню Йорк има повече заразени с коронавирус, отколкото в която и да е държава по света.

Регистрираните заразени с коронавируса в щата скочиха за 24 часа с 10 000 души по последни данни от вчера, като с това общият брой на заразените там вече е 159 937 души, от които около 7 000 са починали.

В Испания заразените са 153 000 души, а в Италия - около 143 000 души, докато в Китай, откъдето тръгна заразата, са регистрирани 82 000 носители на вируса.

САЩ като цяло са регистрирали над 466 000 заразени и повече от 16 600 починали. В световен мащаб има над 1,6 млн. заразени и повече от 95 000 жертви на COVID-19.

Кадрите с дрон идват от остров Харт, край Бронкс в Лонг Айлънд Саунд, който се използва от 150 години от градските служители като място за масово погребение за онези, които нямат роднини, или семейства, които не могат да си позволят погребения.

Вероятно е много от ковчезите да са за жертви на коронавирус, но не е ясно дали попадат в горните категории.

Погребалните операции на мястото са нараснали на фона на пандемията от един ден в седмицата до пет дни в седмицата, според Министерството на наказанията.

Затворници от остров Рикерс, основният градски затворнически комплекс, обикновено вършат работата, но нарастващата натовареност наскоро е поета от контрагенти.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио посочи по-рано тази седмица, че може да са необходими "временни погребения", докато кризата не премине.

"Очевидно мястото, което сме използвали в исторически план, е остров Харт", каза той.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк се увеличи до 799 в сряда, което е рекордно високо за трети ден.

Но губернаторът Андрю Куомо прие сърцето от факта, че броят на пациентите на Covid-19, приети в болниците в Ню Йорк, падна за втори ден, до 200.

Той каза, че това е знак, че социалното дистанциране работи. Той нарече огнището "безмълвна експлозия, която пулсира през обществото със същата случайност, същото зло, което видяхме на 11 септември".

Друг проблясък на надежда бе обявен в четвъртък, когато официалните прогнози за общо загиналите в цялата страна бяха намалени.

Д-р Антъни Фаучи, ключов член на коронавирусната група на Белия дом, заяви пред NBC News 'Today show в четвъртък окончателният брой американци, които ще умрат от Covid-19 в огнището, "изглежда повече от 60 000".

В края на март д-р Фаучи изчисли, че "между 100 000 и 200 000" могат да умрат.

Прогнозата за 60 000 ще отговаря на горната оценка за общата смърт от грип в САЩ между октомври 2019 г. до март 2020 г., според правителствените данни.

Но вицепрезидентът Майк Пенс подчерта в четвъртък, че Covid-19 е около три пъти по-заразен от грипа.