В сряда: Жълт код за опасно време в осем области

Студен атмосферен фронт носи интензивни валежи от дъжд на Балканите

Актуални новини
15:32 - 21 Март 2023
2326
В сряда: Жълт код за опасно време в осем области

Максималните температури в по-голямата част от страната днес ще достигнат 15 - 20°, в източните райони и на морския бряг, където със слаб до умерен североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух - от 9° до 13°. Ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат цялата страна.

Утре предупреждение за значителни количества е в сила в областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, София-област, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

През деня валежите ще отслабват и спират, най-късно по Черноморието. Ще бъде ветровито и съществено по-хладно с максимални температури от 9° на североизток до 15° на югозапад.

В планините ще бъде много ветровито, с умерен, по билата - временно силен вятър с посока от север-североизток. Ще бъде облачно и с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра.

Силен вятър и валежи ще има не само у нас, а почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните райони, където облачността ще намалее. Очаква се и захлаждане, по-съществено в северната половина от полуострова. Причината - студен атмосферен фронт.

В четвъртък ще превалява все още в Източна България, но през деня облачността навсякъде ще намалее и през следващите дни ще преобладава слънчево време с повече облаци и локални превалявания в събота.

След временно понижение, температурите отново ще се повишат.