Валерия Велева към водача на листата на БСП: Елена, иди си !

Депутатката повторила грешката на експрезидента Петър Стоянов с компроматите

Новини
23:48 - 26 Май 2019
5657
Валерия Велева към водача на листата на БСП: Елена, иди си!

Журналистката Валерия Велева прикани с остри думи водача на листата на БСП Елена Йончева да се откаже от мястото си в европарламента заради слабия резултат на левицата на вота. "Тя трябва да поеме отговорност за тази изборна загуба. Елена Йончева се се оказа неподготвен политик, нейна е една огромна част от загубата на тези избори. Тя не е и разследващ журналист - нито едно нейно разследване не завърши докрай. Може би самата тя се е надценила - трябва да си знаеш пределите, значи самата ти си надценила", отсече главният редактор на "Епицентър" в ефира на Канал 3. 
 
Велева припомни азбучната истина, че "3-4 дена преди избори не се вадят компромати, негативни кампании - за зайчарник, за къщата в Барселона." И направи сравнение, че Елена Йончева повтори грешката на Петър Стоянов, когато той извади компромат и загуби изборите (срещу Първанов). И това бе казано на Елена, защото изборите са емоция. 
 
Велева обаче смята, че председателката на БСП Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. "Не смятам защо Корнелия Нинова трябва да си подава оставка, защото това означава разпад на БСП. Вътрешната опозиция срещу нея е много креслива и яростна, но тя си няма лидер. Ако Нинова излезе от играта, ще се случи това, което стана с десницата след Иван Костов", каза бившият ВИП-кадър на "Труд".