Вълшебните огледала съществуват

Разказват историите на своите собственици

Мистика
12:46 - 11 Октомври 2019
6674
Вълшебните огледала съществуват

Семейната двойка Тим и Джуди Корвинс се сдобиват с гардероб с огледало, подарен  им от бабата на Тим за сватбата. Съпрузите решават да сложат да го сложат в детската стая. Един ден, след като приспива бебето, Джуди вижда странна светлина, идваща от огледалото. Решава, че й се е привидяло. Но няколко дни по-късно тя отново вижда сиянието.

Доближава се до огледалото и онемява: възрастна жена с бяла шапка и тъмна рокля я гледа от огледалото. Жената се усмихва, а очите й изглеждат мили и нежни. Но Джуди започва да крещи от ужас. Тя настоява съпругът й веднага да премести гардероба от детската стая, след което решава, че семейството завинаги трябва да се отърве от странния гардероб.

Тим споделя с баща си страховете на жена си и „чудесата в огледалото“. Оказва се, че за бащата това не е новина. Той също е видял светлина, идваща от огледалото. А майката на Тим видяла в огледалото военна битка и смъртта на брат си. Два месеца по-късно братът наистина загива във войната. И въпреки че в семейството на Тим никой не е пострадал от огледалото, семейният съвет на съпрузите Корвинс решава да продаде гардероба с огледалото.

Друга история разказва за млада двойка, която си купува старо ръчно изработено огледало за спалнята. Нито една нощ съпрузите не спят спокойно. Измъчва ги един и същ кошмар - горяща къща и страшна смърт на хора в пламъци. Съпругът се свърза с предишните собственици на огледалото и научава от тях, че някога огледалото наистина е стояло в къща, повредена от пожар. Един от членовете на семейството загива в пламъците, но огледалото по чудо оцелява. Двойката маха огледалото от спалнята и кошмарите спират.