Въоръжен с експлозиви похити автобус

44-годишният Максим Кривош взе пътници за заложници, бил психично болен

Новини
18:56 - 21 Юли 2020
1783
Въоръжен с експлозиви похити автобус

Въоръжен с оръжия и експлозиви мъж похити автобус - той взе около 20 пътници за заложници в минибус в западния украински град Луцк с около 200 хиляди души. Началникът на местното полицейско управление заяви, че са се чули изстрели на мястото. Засега няма информация за ранени. 

Центърът на Луцк е отцепен, към гражданите е отправен апел да не напускат домовете или работните си места. Минибусът беше обграден, след произвеждането на два изстрела от него към полицаите.

Нападателят, за който се смята, че е бил подложен на психиатрично лечение, е хвърлил и граната от превозното средство, но тя не се е детонирала.

Въоръженият мъж е идентифициран като Максим Кривош, изглежда няма съучастници. Той е на 44 години и е роден в Русия, осъждан е два пъти по редица обвинения - кражба, измама, притежание на незаконни оръжия, и е прекарал общо 10 години в затвора.

Той заплаши, че има отделна бомба, поставена на обществено място, която може да детонира отдалеч.

Украински медии съобщават, че Кривош звъни от мобилните телефони на похитените и настоява за среща с журналисти. В публикации в свои профили в социални медии, той е настоявал висши държавни служители в Украйна да публикуват изявления, в които да признаят, че са терористи.