Въпреки патента на БСП: "Коалиция за България" на Румен Петков остава

ВАС отказа да разгледа жалбата на БСП срещу съюза на АБВ

Актуални новини
14:51 - 15 Април 2019
1963
Въпреки патента на БСП: "Коалиция за България" на Румен Петков остава

Върховният административен съд отказа да се произнесе по жалбата, подадена от БСП, за името „Коалиция за България“ и оставя правото й да участва в европейските избори на 26 май. Това обяви зам.-председателят на партия АБВ Владимир Маринов. 

"В началото на предизвиканата "сага", минахме през решението на Централната избирателна комисия, което беше съобразено с изискванията на Изборния кодекс. Въпреки това се намериха организации, които обжалваха това решение във Върховния административен съд и днес ВАС оставя без разглеждане жалбата и потвърждава регистрацията на "Коалиция за България", като остава правото й да участва в изборите. Ако и решението на ВАС не е достатъчно, ние честно казано, нямаме други мотиви с какво да докажем правотата си", каза Маринов. 

Новината за това, че АБВ и останалите партии от съюза ще се явят на предстоящите евроизбори със старото име, което БСП носеше за парламентарната си група, идва точно седмица, след като червените представиха документи, че разполагат с патент върху марката до 2028 г.