Война между БСП и АБВ за марката "Коалиция за България"

Кирил Добрев се закани да съди шефа на азбукарите Румен Петков

Политика
16:04 - 10 Април 2019
1894
Война между БСП и АБВ за марката "Коалиция за България"

Война пламна между БСП и АБВ за марката "Коалиция за България", като спорът кой може да я ползва влиза и в съда. Заканата дойде от зам.-шефа на левицата Кирил Добрев, който обяви лидера на АБВ Румен Петков в ползване на вражески прийоми заради опита на азбукарите да се регистрират за предстоящите избори в коалиция именно с това име. Бившите съпартийци явно ще се срещнат в съда.

Както Lupa.bg първа писа, БСП е патентовала "Коалиция за България" в ресорното ведомство, като заявлението за това е било подадено на 28 юни миналата година, далеч преди заявката на АБВ да ползва същото име. Добрев ще заведе дело срещу Петков, като каза, че е нелепо 15 години по-късно той да се сеща за прийомите на враговете си. И напомни, че сега в Европарламента БСП има представителство от четирима депутати. "Предлагам Петков да им събира и членски внос", пошегува се заместникът на Нинова. 

"Много от политиците ни си останаха в прехода и не излязоха от него, за съжаление", коментира Добрев и възрази остро срещу опита по нечестен път да се отклоняват гласовете на избиратели. "Ако искат, да потърсят и Елена Йончева и да си я вкарат в листата, за да може подвеждането на електората да е пълно", добави той. Възмутеният организационен шеф на БСП каза още, че няма да позволи хората да се лъжат по този "елементарен" начин. Добрев прояви чувство за хумор и за новия начин на комуникация, като поздрави Петков, че е открил "Фейсбук" преди изборите.