Вариант: Шотландия – Украйна през септември?

Спорт
13:05 - 25 Март 2022
2345
Вариант: Шотландия – Украйна през септември?

Националният селекционер на Шотландия Стив Кларк смята, че неговият отбор няма да се изправи срещу Украйна в баража за място на Световното първенство в Катар до септември.

Кларк не вярва, че Шотландия ще се изправи срещу Украйна през юни, като септември е по-реалистичен.

Шотландия трябваше да се изправи срещу Украйна този месец в полуфинален плейоф за Мондиал 2022, но ФИФА отложи двубоя за юни, след като Украйна беше нападната от Русия. Страната продължава да е под обсадата на Владимир Путин.

Кларк не може да види как Украйна ще може да играе това лято. Победителят от Шотландия срещу Украйна ще се изправи срещу Уелс.

„Трудно е да видим как ще играем с тях през юни. Не става въпрос само за приспособлението. Това е фактът, че те трябва да се съберат, да имат тренировъчен лагер и да могат при нормални условия да се подготвят за толкова важен мач“, коментира Кларк.

„Андрий Шевченко, когато познавам от времето си в Челси, говори добре за ситуацията и каза, че биха искали да играят. Но каква е ситуацията, мисля, че те трябва да получат възможно най-много време за да се опитат да се подготвят. Ситуацията е ужасна и колкото по-бързо разберем, че ще играем с Украйна на „Хемпдън парк“, толкова по-добре, защото това ще означава, че войната е спряла и всички ние ще се опитаме да продължим напред“, добави Стив Кларк.