Върнаха в ареста овчаря Динко, убил търговец на животни

Престъпникът преби до смърт Бехчет Исмаил, а после изгори трупа му

Новини
16:22 - 17 Юли 2020
1869
Върнаха в ареста овчаря Динко, убил търговец на животни

Овчарят Динко Вълчев, който уби търговец на животни и изгори трупа му в кошара край Бургас, се връща в ареста. Досега той бе с парична гаранция от 1000 лв.  Съдът му наложи наказание от 18 г. за жестокото убийство, прокуратурата поиска задържане под стража за Вълчев и Апелативният съд го върна зад решетките.

Бруталното престъпление е извършено на 20 март 2015 г. в животновъден комплекс, който се намира в землището на бургаското село  Изворище. Жертвата Бехчет Исмаил от Айтос е пребита до смърт с метален прът, след което трупът е изгорен на клада.

По време на разследването е установено, че в деня на убийството между Динко Вълчев и пострадалия се разгорял скандал за пари.

Местопроизшествието и подсъдимият са били установени на 27.06.2015 г., като междувременно близки на Бехчет го обявили за издирване.

Обвинителната теза е доказана благодарение на заключението на уникална по своя род експертиза, назначена по досъдебното производство и извършена от австрийски учени в Съдебно-генетичната лаборатория при Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в град Инсбрук.

Тя е доказала ДНК на пострадалия по много малкото отрити обгорели костици от тялото на пострадалия, коментира наблюдаващият прокурор и председател на Бургаската окръжна прокуратура Георги Чинев.