Васил Терзиев: Ще търсим нов разговор с ГЕРБ

С БСП ще обсъдим общите политики са детски градини и презастрояване, заяви кметът на София

Новини
14:14 - 18 Ноември 2023
3324
Васил Терзиев: Ще търсим нов разговор с ГЕРБ

"Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи", призна кметът на София Васил Терзиев след срещата му с членове на левицата на "Московска" 33.

Той търси политическа подкрепа за кандидатурата на Борис Бонев за шеф на общинския съвет. Причината е, че в понеделник той събра само 23 гласа на своята коалиция. На 20 ще има нов опит, но резултатът се очаква ад бъде същият, защото ГЕРБ, БСП и ИТН няма да го подкрепят.

ГЕРБ и ИТН няма да отидат на среща с Терзиев. Той призова и всички останали групи да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях.

"Важно е да поставим добри основи на това как искаме да се управлява ефективно този град, и на ниво централна администрация, и на ниво Общински съвет, на това как да променим малко подхода, където добрите идеи, независимо дали идват от управляващи, или от опозиция, биват подкрепяни", каза кметът на София.

Терзиев отново ще търси разговори с ГЕРБ.

"За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои", заяви Васил Терзиев.

Пресечните точки с БСП са детските градини, чистота на въздуха, презастрояване, реформи на здравните заведения.

"Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават, каза Терзиев.