Василковски: Идват 43-градусови жеги

В събота температурите ще са много високи

Актуални новини
21:20 - 21 Юли 2023
9154
Василковски: Идват 43-градусови жеги

Наблюдаваме горещини напоследък. Утре температурите ще са отново много високи. Ще достигнат до 40 градуса. От 36 в района на София до към 41 в района на Сандански. Иначе като изключим жегите, които носят своите рискове, денят ще е слънчев, с вятър следобед.

Този вятър ще носи топли пориви, които само ще усилват усещането за по-горещо време. Доста особен период ще бъде нощта срещу неделя, когато по поречието на река Дунав ще се развият гръмотевични процеси, които ще бъдат с потенциал и за по-неприятни явления като градушки. 

На морския бряг се очертава прекрасна събота с температури до 32-33 градуса и на морската вода — 26-27. Вълнението ще е с височина на морските вълни максимум между 50 сантиметра и 1 метър. Прекрасно време за плаж, ако трябва да обобщим, каза той.

Поглед към идните дни — следващата топла вълна се очаква около вторник-сряда. Тогава някои метеорологични модели допускат температури в най-топлите части на страната около 42-43 градуса, предупреди още Василковски.

Тази сутрин синоптикът на Нова тв се появи в ефир веднъж със спасителен пояс, а след това с плавници. Някои нямат търпение да излязат в отпуск, пошегува се водещият Ники Дойнов.