Възкресение с Lupa.bg: Чийзкейк „Великденска полянка” (СТЪПКА ПО СТЪПКА)
за 12 порции
Продукти
150 г препечен на тънки филийки във фурната козунак - или меки бисквити по избор
100 г масло
2 бр. манго - 350 г
6 листа желатин или 1 пак. на гранули
400 кисело мляко
400 г крем сирене
70 г захар
3 стръка прясна маточина или мента
Приготвяне
1
Козунакът или бисквитите се натрошават на трохи.

2
Разтопява се маслото и се разбърква с трохите.

3
Изрязва се кръг хартия за печене и се покрива форма за торта, като се защипва с подвижното дъно, така че да не може хартията да се плъзга.

4
Маслените трохи се разстилат на дъното върху хартията като се уплътняват с лъжица на плоска кора. Слага се да се стегне в хладилника.

5
Мангото се обелва, нарязва се тънки филийки 2-3 мм и се изрязват 12 зайчета. Покриват се с прозрачно фолио и се слагат в хладилника.

6
Останалото манго се нарязва на кубчета и също се прибира покрито в хладилника.

7
Желатинът се накисва в малко студена вода. Крем сиренето и киселото мляко се разбъркват със захарта, докато се разтвори.

8
2-3 с.л. от млечния крем се смесват с набъбналия желатин, като леко се загрява и разбърква. Добавя се останалият крем и се разбърква бързо извън котлона.

9
Прибавят се в крема кубчетата манго и се разстила във формата върху блата. Оставя се да се стегне в хладилника най-малко 3 часа.

10
Гарнира се с манговите зайчета и с листенцата маточина, нарязани на тънки ленти.

