Възкресение с Lupa.bg: Чийзкейк „Великденска полянка” (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

за 12 порции

Кухня
08:27 - 26 Април 2021
3484
Възкресение с Lupa.bg: Чийзкейк „Великденска полянка” (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

150 г препечен на тънки филийки във фурната козунак - или меки бисквити по избор

100 г масло

2 бр. манго - 350 г 

6 листа желатин или 1 пак. на гранули

400 кисело мляко

400 г крем сирене 

70 г захар

3 стръка прясна маточина или мента

 

Приготвяне

1

Козунакът или бисквитите се натрошават на трохи.

 

2

Разтопява се маслото и се разбърква с трохите.

 

3

Изрязва се кръг хартия за печене и се покрива форма за торта, като се защипва с подвижното дъно, така че да не може хартията да се плъзга.

 

4

Маслените трохи се разстилат на дъното върху хартията като се уплътняват с лъжица на плоска кора. Слага се да се стегне в хладилника.

 

5

Мангото се обелва, нарязва се тънки филийки 2-3 мм и се изрязват 12 зайчета. Покриват се с прозрачно фолио и се слагат в хладилника.

 

6

Останалото манго се нарязва на кубчета и също се прибира покрито в хладилника.

7

Желатинът се накисва в малко студена вода. Крем сиренето и киселото мляко се разбъркват със захарта, докато се разтвори.

 

8

2-3 с.л. от млечния крем се смесват с набъбналия желатин, като леко се загрява и разбърква. Добавя се останалият крем и се разбърква бързо извън котлона.

 

9

Прибавят се в крема кубчетата манго и се разстила във формата върху блата. Оставя се да се стегне в хладилника най-малко 3 часа.

 

10

Гарнира се с манговите зайчета и с листенцата маточина, нарязани на тънки ленти.