Векилска похвали Кирил и Методий на английски език

Куриози
13:44 - 26 Май 2020
1934
Векилска похвали Кирил и Методий на английски език

Мариана Векилска втрещи последователите и приятелите си в социалната мрежа, като днес ги поздрави за 24 май...на английски език, видя Lupa.bg. Бившата тв водеща качи преди час снимка как е прекарала празника и обясни колко се гордее с Кирил и Методий, но странно защо не избра родния си език за да възхвали двамата братя. 

"Здравейте! Беше прекрасна неделя! Страхотен 24 май - Денят на славянската азбука и култура! Ние - българите, се гордеем с братята си Кирил и Методий - основателите на глаголицата!" - написа бившата журналистка на английски език в социалната мрежа.

През февруари миналата година звездата на "Тази събота" и "Тази неделя" по bTV  обяви изненадващо, че напуска телевизията и заминава за Брюксел, за да прави международна кариера. Векилска работеше като експерт към преговорен екип по въздухоплаването в столицата на Белгия, но изкара едва няколко месеца в чужбина и сега отново се подвизава в родината си, но без работа.

"Безумно е да пише на английски и да обяснява колко се гордее с глаголицата", потресени са последователи на екс тв водещата, които смятат, че се прави на интересна.