Великият хорър "Хелрейзър" става сериал по HBO

Актуални новини
12:16 - 30 Април 2020
2973
Великият хорър "Хелрейзър" става сериал по HBO

Една от големите икони в хорър-жанра - “Хелрейзър“, ще се завърне с нова серийна адаптация през 2021 г., а с тежката задача са се заели продуцентите от HBO.  Новият сериен филм ще бъде режисиран в по-голямата си част от Дейвид Гордън Грийн, който пое продълженията на “Хелоуин“ през последните няколко години.

Сценаристи ще са Марк Верхайден (“Дявол на доброто“, “Герои“ и “Бойна звезда Галактика“) и Майкъл Дъгърти (“Годзила: Кралят на чудовищата“ и “Почерпка или номер“), като задачата пред тях няма да е никак лесна, ако искат достойно да продължат историята на Клайв Баркър.

Почитателите на ужасите несъмнено ще очакват с нетърпение завръщането на Пинхед и неговите хуманоидни демони, за да видят чии души ще бъдат премахнати от света в името на баланса между добро и зло.

Първият “Хелрейзър“ излиза на голям екран през 1987 г. и изключително бързо се превръща в класика в жанра, благодарение на извратения прочит на света от страна на самия Баркър. Следват повече от 10 филма от поредицата, които носят стотици милиони приходи по цял свят.

Големият въпрос, който си задаваме в рубриката “Домашно кино“, е - Ще се развихрят ли младото поколение майстори на ужаса, за да вдъхнат нов живот на тази легенда?