Веселин Марешки: Полицията не може да хване убиец, а притиска почтените българи

Политика
15:04 - 21 Май 2019
3939
Веселин Марешки: Полицията не може да хване убиец, а притиска почтените българи

Вече 12-ти ден цялото МВР е вдигнато на крак, но не може да намери един убиец. В същото време обаче успя да мобилизира полицаи да притискат обикновен гражданин, който си е пуснал анкета в интернет и е изразил позиция срещу ВМРО.

„Излиза, че за тежките престъпници полиция няма, а да заглушат правото на един почтен българин да каже мнението си за провалените политици-има“. Това коментира лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки пред симпатизанти в Благоевград.

Коментарът на Марешки беше предизвикан от опита на полицията да тормози гражданин, който е пуснал собствена анкета в социалните мрежи със следния въпрос: „Возят се в лодка Джамбазки, Бареков и Каракачанов. Лодката потъва. Въпросът е кой ще се спаси.  Отговорите са: А): Джамбазки, Бареков, Каракачанов  и Б): България“. Всички българи отговарят, че правилният отговор е България.  

Друг случай от тези дни е, че на рехавия митинг на Джамбазки в Добрич местната полиция си е позволила да задържи граждани, които са потърсили сметка на кандидата от ВМРО защо не е гласувал против Истанбулската конвенция. „Така ли действат псевдопатриотите – Каракачанов, като силов вицпремиер, да изпраща униформени да пазят кандидата му за ЕП от народната любов“, попита риторично Марешки.