Вицепремиер дарява 1 млн. евро за пострадалите в Албания

Беджет Пацоли сподели в социалните мрежи, че е шокиран от ситуацията

Топ
18:23 - 28 Ноември 2019
3029
Вицепремиер дарява 1 млн. евро за пострадалите в Албания

Един от най-богатите албанци в света и настоящ вицепремиер и външен министър на Косово Беджет Пацоли дари 1 млн. евро за възстановяване на засегнатите от разрушителното земетресение в Албания райони, съобщава БГНЕС.

В свой пост във Фейсбук Пацоли сподели, че той и семейството му са шокирани от ситуацията в Албания след силните трусове.

„Бях шокиран, когато видях загубените човешки животи и щетите в инфраструктурата, които катастрофалното земетресение в Албания предизвика. Това изисква солидарност и подкрепа, за да могат засегнатите граждани колкото е възможно по-бързо да се върнат към нормалния живот. Заедно с моето семейство (синовете Иса и Рухан Пацоли) решихме да дарим 1 млн. евро за възстановяване на районите, засегнати от земетресението. Това дарение ще бъде за възстановяване и ще се управлява по прозрачен и сигурен начин от правителството на Албания”, пише Пацоли.

Той заявява, че семейства от Албания са добре дошли в Косово и че има готовност да организира приемането на семейства в Прищина.