Виктор от „Фермата” осъден за 50 000 лева

Любопитно
11:00 - 27 Май 2022
6820
Виктор от „Фермата” осъден за 50 000 лева

Виктор Каров от Чепеларе, станал известен от риалити шоуто „Фермата“, е осъден да плати близо 50 хил. лева на Министерството на отбраната. Риалити героят ще трябва да връща парите на министерството за това, че не спазил 15-годишния си договор като възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна.

Окръжният съд в Смолян му наложи да възстанови средствата, които държавата, в лицето на военното ведомство, е платила за обучението му.

26-годишният строителен предприемач не издържал на режима и подал предизвестие за напускане на военната служба само година след като станал офицер. Виктор е служил на легендарната фрегата „Смели“, плавал е като механик за голяма танкерна компания. Като моряк, далеч от дома осъзнал, че неговият пристан е Чепеларе. Днес е строителен техник и ръководи малката фирма на баща си за сглобяеми дървени къщи.

Каров не оспорва предявения иск, но оспорва размера на сумата. Според магистратите дългът на Виктор към министерството е 41 741,21 лв., както и лихва за забава 8 558,14 и 4 841,11 съдебни разноски.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.