Вижте смуглите "българофили" от "ВъZраждане" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ексклузивно
14:55 - 06 Април 2022 (обновена)
9504
Вижте смуглите "българофили" от "ВъZраждане" (СНИМКИ+ВИДЕО)

13 автобуса с провинциални номера и около 400 симпатизанти на "Възраждане" съставляваха шумно рекламирания днес протест на Костя Копейкин и аверите му срещу оказването на военна помощ на Украйна и с искане за оставка на кабинета. Огромният процент от събралата се скромна масовка беше с ярко изразен малцинствен профил, както личи от кадрите.

Полицаите бяха повече от манифестиращите, а Костадин Костадинов изнесе реч пред парламента, изпълнена с типичните му едва завоалирани заплахи.

Според него България е колония на САЩ, защото в държавата ни има 4 американски бази на своя територия, в които може да има до 5000 американски военни. По думите на Костадинов американските закони за военните важат и в България и за българските военни.

"Като искат да се включат във войната - да заминават, да се запишат доброволци. Но има и друго с меки китки не може да се държи тежък автомат. Но пък могат да раздават храна, да чистят тоалетни - точно каквото правят и тук за американското посолство. Да живее България", завърши речта си Костадин Костадинов.

Сред тълпата все пак преобладаваха българските флагове, като руските знамена и новата свастика "Z" почитателите на Копейкин бяха предпочели да изобразят по дрехите си.

Снимки: Агнес Методиева и фейсбук