Включват и полицейски коне в издирването на Янек

Търсят дупничанина под дърво и камък, не се пестят ресурси на МВР

У нас
09:58 - 31 Август 2020
1816
Включват и полицейски коне в издирването на Янек

Шефът на Националната полиция Николай Хаджиев разкри, че в акцията по издирването на изчезналия Янек Миланов от днес се включват и коне.

"За изчезналия Янек Миланов има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Само тя може да предоставя информация. Това, което МВР прави е свързано с издирването му. Виждате, че от няколко дни започна претърсване на много голям периметър – 120 кв. км. Това са изключително мащабни действия с участието на доста служители, включително кучета и технически средства. Направихме анализ, определихме дадени терени в околията на Дупница и започнахме претърсване. От днес в издирването ще включим и полицаи с коне за по –труднодостъпни райони. Предстои да извършим още много процесуално-следствени и оперативно издирвателни мероприятия", разкри старши комисарят в интервю пред "Телеграф". 

Попитан дали задържаният по процесуалните действия до момента - Каплата, е посочил конкретни терени за търсенето на Янек, Хаджиев уточни, че той по никакъв начин не съдействал на МВР, а всички действия на полицията били плод на анализите, направени в системата. 

На въпроса дали има данни Янек да е жив, Хаджиев увери: "органите на МВР и прокуратурата ще работят до завършване на случая, дори да има минимална надежда".