Влак без машинист ужаси Париж

Автоматизираната мотриса профучала през три спирки, без да спре

Новини
22:02 - 18 Септември 2019
5049
Влак без машинист ужаси Париж

Влак без машинист профуча през три станции в парижкото метро, без да спира и ужаси пътниците в подземната на френската столица, предава БГНЕС.

Мотрисата по линия 1 наистина е напълно автоматизирана и се движи без машинисти, но явно техниката създава проблем. След аварията, влакът е бил спрян. Инцидентът предизвика публикации от ужасени пътници в социалните медии, включително един, който написа в Туитър, че това е „най-голямата уплаха в живота му“ и че „влакът за малко не се е ударил“.

Но градският транспортен съюз „Solidaires RATP“ заяви днес, че "влакът-беглец" е оставил пътниците напълно безпомощни, докато е прехвърчал покрай гарите „Конкорд“, „Шанз-Елизе“ и „Франклин Д. Рузвелт“ в сърцето на Париж. Съюзът се противопоставя на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че "само служител на RATP на борда, който е в състояние да спре влака чрез ръчно управление, може да гарантира безопасността на пътниците".

Само две парижки линии на метрото са автоматизирани - линии 1 и 14. По време на мащабната стачка на работниците от RATP през миналата седмица заради пенсионните реформи, това бяха единствените линии, които продължиха да работят нормално.