Влизат в сила новите билети за време в столичния градски транспорт

От 1 януари 2023 г. ще се предлага нов вид превозен документ - 24-часова карта

Новини
09:23 - 01 Януари 2023
3480
Влизат в сила новите билети за време в столичния градски транспорт

Електронните билети за време се въвеждат от днес в столичния градски транспорт. Това са електронните билети за време "30+" и "60+", съобщават на сайта си от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Електронните билети задължително трябва да се валидират при качване в превозното средство, като последната валидация се прави преди изтичането на 30-ата или 60-ата минута, в противен случай пътникът подлежи на глоба. Цената на "30+" е 1,60 лв. и се предоставя възможност за прекачване на повече от едно превозно средство, а за "60+" е 2,20 лева. Билетите, които водачите продават на цена от два лева, важат само за конкретното превозно средство и не дават право на прекачвания. 

От 1 януари 2023 г. ще се предлага нов вид превозен документ - 24-часова карта. Тя позволява неограничен брой пътувания с всички видове транспорт (без зелен транспорт при поискване) в рамките на 24 часа. Тя е за всеки, който има неотложни ангажименти в натоварените райони на града, дошъл е за кратко, или традиционно използва алтернативен транспорт. Срокът на картата за 24 часа започва да тече от момента на покупката. Може да се купи и за бъдеща дата, като тогава срокът ѝ започва да тече от 00:00 ч. на избраната дата и важи до 23:59 ч. на същата. Цената е шест лева и се зарежда в Sofia City Card или в картата Ultralight.