ВМРО издига депутат за кмет на Велико Търново

Милен Михов е бил пет мандата общински съветник

Новини
15:00 - 10 Септември 2019
4723
ВМРО издига депутат за кмет на Велико Търново

Народният представител доц. Милен Михов е кандидатът за кмет на Велико Търново, издигнат от ВМРО, съобщи пред журналистите в пресклуба на БТА в областния град общинският председател на партията Евгени Коев.

Той отбеляза, че номинациите за кмет са били три, но като най-разпознаваем, с богат политически и административен опит е бил посочен народният представител.

Не участваме в местните избори заради олимпийския принцип, а заради олимпийския девиз "По-бързо, по-далеч и по-силно", посочи Милен Михов. По думите му самият той е бил общински съветник във Велико Търново в продължение на пет мандата и е наясно с проблемите на града и общината, с перспективите пред региона и начините да бъде подобрено това, което вече е постигнато.

Той отбеляза, че приоритет за ВМРО е политиката свързана с образованието и в тази връзка той, като кандидат за кмет и предложените общински съветници ще настояват изхранването в детските ясли и градини да бъде поемано от общинския бюджет, за да бъдат облекчени родителите от всякакви такси.

Подобен пример съществува от 8 години в община Златарица, припомни Пенчо Чанев, кмет на общината, който местната организация на ВМРО издига за четвърти управленски мандат.

В Горна Оряховица кандидатът за кмет на партията ще бъде дългогодишният общински съветник Кирил Кирилов.

В останалите седем общини от ВМРО ще подкрепят кандидатури на личности, които отговарят на критериите за добро и отговорно управление, в десетте общини от областта ВМРО ще участва с листи за общински съветници, както и с кандидати за кметове в някои от населените места.