Воайорското шоу с убитото момиченце

Коментар
14:26 - 19 Август 2019
4818
Воайорското шоу с убитото момиченце

Пиар експертът Весислава Танчева публикува на страницата си във фейсбук унищожителни думи по повод медийното отразяване на кошмарното детеубийство в село Сотиря. Ето какво написа специалистката по комуницации:

Пети ден поред темата за убитото от психопат момиченце е първа новина, с по 10-15 минути ”развитие по случая” и коментари. Напоителни репортажи "от мястото на събитието" - селската поляна, с мненията на роднини на жертвата и арестувания, съседи, магазинери, съученици, местни шерифи и случайно минаващи селски кибици. Всеки има какво да каже и с удоволствие го излива пред щедро поднасяните им микрофони!  Ако мине бездомен пес, сигурно и него ще питат подозирал ли е какво изчадие облайва понякога...

Чудя се каква полза извади обществото от това воайорско шоу?

Кому е нужно да знаем какво мислят по въпроса баба Пенка, чичо Гошо и поредния малоумник от МВРО, какво повече ни казаха, след съботното описание на ситуацията от д-р Цветеслава Гълъбова !? Какво ни каза днес Ботьо Ботев, освен "ами случват се такива неща и по тях трудно се работи". Не думай!  С какво садистичното медийно ровене в подробности помага за предотвратяване на стотиците подобни случаи, които случайно не завършват с физическа смърт, но завинаги осакатяват невръстните жертви - психически и физически?

Докога ще си перем съвестите с пързаляне по повърхността на проблемите?

Защото проблем с насилието срещу деца има. Огромен проблем. Национален!
А дали, като с погнуса се дистанцираме от този конкретен психопат, не оправдаваме бездействието си по стотиците други случаи, за които не научаваме от екрана?
И сериозно ли мислите, че като фантазирате за химическа кастрация на някакви виртуални изроди, ще опазите децата, насилвани безгласно и безименно в собствените им семейства, например?!

Впрочем, какво чудно има, щом толкова народ е готов да си върже чесън против норвежки джендър, но не и да прочете една тънка книжка за сексуално образование. Поне.

 

Пиар експертът Весислава Танчева, фейсбук