Волен Сидеров: Всеки ден ще правя скандали!

Лидерът на „Атака” надъхва хората си: „Време е да се върнем към корените си!”

Политика
13:15 - 05 Октомври 2019
13575
Волен Сидеров: Всеки ден ще правя скандали!

Волен Сидеров е възприел стратегия на крайна конфронтация с властта, обществената телевизия БНТ и неправителствената организация Български хелзинкски комитет за предстоящите местни избори. Хора от обкръжението на Сидеров разкриха пред Lupa.bg, че в петък следобед, часове преди обсадата пред сградата на БНТ, лидерът им ги е събрал на спешно съвещание.

Пред най-доверените си хора Волен е държал пламенна реч, надъхвайки ги да са готови даже да бъдат арестувани, ако се наложи. „Време е да се върнем към корените си! Твърда забрана за гей парадите, закриване на Българския хелзинкски комитет, словесни атаки срещу продажниците от ВМРО и НФСБ, които клекнаха, за да са във властта, както и искане на оставки на управата на БНТ заради налагана цензура”, надъхвал функционерите на „Атака” Волен Сидеров.

Опитът на Волен да нахлуе с хората си в сградата на БНТ снощи, бе излъчван на живо от партийната телевизия "Атака"

Пред тях той бил категоричен, че ще заформя публични скандали всеки ден, тъй като му трябва висок изборен резултат за кметските избори в София. Сидеров е кандидат за кмет, издигнат от „Атака”, но социолозите оценяват шансовете му да се добере до кметския стол като нищожни. На последните избори за европарламент „Атака” събра около 1%, докато вече бившите му партньори от „малката патриотична коалиция” вкараха двама евродепутати – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

Според целите, очертани от Волен за предстоящите избори, на софиянци трябвало да бъде втълпено, че Джамбазки бил хомосексуалист, за да бъде свален рейтинга му. Именно заради грозни подмятания по адрес на Ангел Джамбазки, Волен Сидеров бе изгонен с полиция от предаването „Референдум” по БНТ във вторник. Сидеров е на мнение, че е цензуриран, тъй като след скандала директорът на обществената телевизия Емил Кошлуков обяви, че БНТ повече няма да кани Волен заради непристойното му поведение.

В петък Сидеров събра над 300 човека и опита да нахлуе през парадния вход на БНТ на „Сан Стефано” №29. Той бе спрян с полиция, а обсадата над обществената телевизия продължи повече от 3 часа.