Врачанин се опитва да си върне джип за 120 000 лева

Новини
12:23 - 29 Ноември 2021
2247
Врачанин се опитва да си върне джип за 120 000 лева

Врачанин ще съди държавата, защото повече от десетилетие опитва да си върне джип, за който платил 120 хиляди лева, а го е карал само 8 дни.

Мъжът се оказал въвлечен в съдебен спор, в който българските власти твърдят, че интерес и претенции към колата има италианска застрахователна компания. Историята се заплита още повече щом става ясно, че според магистратите в Италия компанията не съществува.

Даниел Бузов купил колата с всички необходими документи и действаща регистрация, направена в КАТ-Пловдив. „Докарах го във Враца. Тук мина пълен преглед. Получих документ, че всичко е наред с джипа, но тъй като исках специални номера с 4 петици, а те се изработват по поръчка, ми казаха да дойда след седмица, за да си ги получа. Когато отидох да ги получа в полицията ми казаха, че имат подозрения, че джипът е краден и ми предложиха 2 варианта – да го изземат или да им го предам с протокол за доброволно предаване”, разказва той.

Бузов не подозирал, че новата му кола се води за открадната в Италия на 2 юли 2009 година т.е. близо година преди той да я купи. Затова решил да я предаде на властите доброволно.

Мъжът мислел, че е станало недоразумение и когато всичко се изясни, властите ще му върнат джипа. В следващите 7 месеца обаче това не се случило и останалият без повече търпение мъж решил да заведе дело.