Врачанският съд постанови постоянното задържане на жена, осъдена и издирвана в Италия

Новини
16:27 - 27 Май 2022
1255
Врачанският съд постанови постоянното задържане на жена, осъдена и издирвана в Италия

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде задържана и предадена на италианските власти българската гражданка М. Д., жителка на село Новачене, която е осъдена за отвличане, побой и склоняване към проституция в Италия, съобщиха от пресцентъра на съда. 

 Жената е обявена за издирване с европейска заповед за арест, издадена на 5 април 2022 г. от Главната прокуратура в Катандзаро. Тя бе открита при специализирана полицейска операция във врачанското село Баница.
М.Д. е издирвана от италианските власти за изтърпяване на наложено й от тях наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години и три месеца, уточняват в съобщението.  Тя е призната за виновна по четири престъпления, свързани с отвличане на лице и побой, склоняване към и експлоатация на проституция, чрез използване на заплахи и насилие, като поставената от италианския съд присъда е влязла в сила. Престъпленията са извършени през 2012 година.
Решението на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в петдневен срок от днес пред Софийския апелативен съд.