Вратата , която никога не се отключва

Златен индийски храм пази съкровище на чудесата

Мистика
18:00 - 04 Октомври 2019
10104
Вратата, която никога не се отключва

Мистериозната златна врата на хиндуисткия храм Падманабхасвами никога не се отваря и така е от стотици години. Досега безброй невероятни съкровища вече са открити зад петте други врати на храма, но тази врата със скулптурите на две змии никой не смее да отвори.

Храмът Падманабхасвами става известен в целия свят през юли 2011 г. Тогава е намерено най-голямото от всички известни съкровища на човечеството. То се оценява на 22 милиарда долара. Предполага се, че векове наред владетелите на индийската провинция Траванкор са събрали безчетните богатства.

Споровете около разделението на находката продължават до днес. Продължава и интригата с една от вратите. Тя не може да се отвори по никакъв начин – нито с ключове, нито със сила. Предполага се, че е заключена от звукови вълни и само човек, който знае необходимите мантри, може да я отвори.

Теоретично вратата може просто да бъде счупена, но индийските власти са взели мерки това да не се случи. Според напреднали в йогийското изкуство все още не е настъпило вемет за отваряне на мистериозната порта, но все повече се приближавал моментът, когато това ще се случи. Храмът се охранява денонощно от индийските специални сили. Строго е забранено дори да се докосва вратата.