Вучич на официално посещение в Париж

Сръбският президент заяви, че ще потърси подкрепа от Макрон за проекта „Малък Шенген”

Свят
17:09 - 11 Ноември 2019
1699
Вучич на официално посещение в Париж

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич е на тридневно официално посещение във Франция, съобщават сръбските медии.

Срещата с френския президент Еманюел Макрон ще бъде утре, след което Вучич ще присъства на откриването на Парижкия форум за мир.

В програмата е включено обръщение към участниците в 40-тата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО и среща с генералния директор на международната организация Одри Азуле.

Пред сръбския канал RTS Вучич анонсира, че ще потърси подкрепа от Макрон за проекта „Малък Шенген”. Според Вучич, ако бъде получена такава от страна на Франция, това ще даде допълнителен стимул за ускорен растеж през следващите години.

Също толкова важно е да научи повече от френския президент за новата методология относно политиката на разширяване на Европейския съюз. Вучич припомни, че по време на посещението на Макрон в Белград двамата са разговаряли открито в продължение на цели седем часа.

"Той притежава изключителна енергия и ако част от това, за което говори, се реализира, че това би било добра новина за Сърбия. Искам да чуя от него какво мисли и тогава можем да направим някои планове за бъдещето", каза Вучич.