Взривиха топ руски военен посред Москва, откъснаха му краката

Според една от версиите експлозията на автомобила може да е свързана със служебната дейност на собственика му Андрей Торгашев

Русия
13:41 - 24 Юли 2024
5935
Взривиха топ руски военен посред Москва, откъснаха му краката
Тази сутрин в северната част на Москва беше взривен автомобил близо до жилищна сграда на улица "Синявинская". Според телеграм-канала Astra, колата принадлежи на заместник-началника на предавателния радиоцентър на военното звено за сателитна комуникация Андрей Торгашев. Служителите на реда потвърдиха тази информация.
 
Съобщава се, че експлозията е избухнала, когато мъж и жена са се качвали в паркиран автомобил. По предварителни данни краката на мъжа са откъснати, а жената е с охлузни рани. Настанени са в болница.

Руската полиция съобщи, че причината за експлозията е детонация на взривно устройство. Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело за експлозията.

Разследващите са класифицирали взрива на Toyota Land Cruiser в северната част на Москва като опит за убийство. Според една от версиите експлозията на автомобила може да е свързана със служебната дейност на собственика му.