Ябълки на барбекю с бадемов крем
за 4 порции, 35 мин
Продукти
4 ябълки
4 пръчки канела
40 г масло
2 пак. ванилова захар
1 ч.л. лимонов сок
1 яйце
50 г смлени бадеми
Приготвяне
Отрязват се капачета на ябълките. Изрязват се дръжките, като се прави малка дупка в капачетата. Нанизва се по една пръчка канела.
Издълбава се семето на ябълките и малко от сърцевината.
Маслото се разбива с ваниловата захар и лимоновия сок.
Добавя се яйцето с разбиване. Прибавят се смлените бадеми и се разбърква на гладък крем.
Пълнят се ябълките и се слагат капачетата с пръчките канела.
Пекат се на горещ грил с капак или покрити с алуминиево фолио около 15 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.