Ябълков шоко фъдж с тиквени семки (БЕЗ ПЕЧЕНЕ)
за 20 броя, 25 мин
Продукти
60 г белени тиквени семки
50 г тъмен шоколад
50 г сушени ябълки
малко масло
280 г захар
100 мл течна сметана за разбиване
40 г масло
¼ ч.л. счукан карамфил
Приготвяне
Тиквените семки се запичат леко на сух тиган.
Сушените ябълки и шоколадът се нарязват на много дребно – най-добре заедно в блендер.
Намазват се с малко масло 20 малки кръгли формички за печене – може за мъфини. На дъното им се поръсват половината тиквени семки.
Смесват се захарта и сметаната. Оставя се да престои 15 мин. и се кипва. Добавя се 30 г масло и отново се оставя да заври.
Маха се от котлона и се добавят карамфилът, шоколадът и ябълките, останалите тиквени семки. Разбърква се и се оставя леко да изстине.
Отново се разбърква с дървена лъжица, докато сместа съвсем леко се втвърди. Разпределя се във формичките върху тиквените семки. Оставя се за поне 5-6 часа да се стегне.