Ябълков шоко фъдж с тиквени семки (БЕЗ ПЕЧЕНЕ)

за 20 броя, 25 мин

Кухня
08:23 - 03 Юни 2021
3174
Ябълков шоко фъдж с тиквени семки (БЕЗ ПЕЧЕНЕ)

Продукти

60 г белени тиквени семки

50 г тъмен шоколад

50 г сушени ябълки

малко масло

280 г захар

100 мл течна сметана за разбиване

40 г масло

¼ ч.л. счукан карамфил

 

Приготвяне

Тиквените семки се запичат леко на сух тиган.

Сушените ябълки и шоколадът се нарязват на много дребно – най-добре заедно в блендер.

Намазват се с малко масло 20 малки кръгли формички за печене – може за мъфини. На дъното им се поръсват половината тиквени семки.

Смесват се захарта и сметаната. Оставя се да престои 15 мин. и се кипва. Добавя се 30 г масло и отново се оставя да заври.

Маха се от котлона и се добавят карамфилът, шоколадът и ябълките, останалите тиквени семки. Разбърква се и се оставя леко да изстине.

Отново се разбърква с дървена лъжица, докато сместа съвсем леко се втвърди. Разпределя се във формичките върху тиквените семки. Оставя се за поне 5-6 часа да се стегне.