Ябълково суфле с канела (супер лесно!)
за 1 порция, 45 мин
Кухня
11:45 - 30 Юни 2025
464

Продукти
1 ябълка около 120 г
½ малък лимон
1 щипка канела
1 белтък
½ ч.л. захар
Приготвяне
Ябълката се разрязва на четвъртини, изчиства се от семето и се нарязва на малки филийки.
Залива се с 1 ч.л. лимонов сок и 2 с.л. вода. Прибавя се канелата, кипва и се вари на средна температура 6-8 мин.
Претриват се през цедка или се пасират и се оставя да изстине.
Белтъкът се разбива със захарта на твърд сняг. Смесва се с ябълковото пюре.
Сместа се слага в малък огнеупорен съд. Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 15 мин. до златисто.
Ябълката може да се замени с друго плодово пюре.