Ябълково суфле с канела (супер лесно!)

за 1 порция, 45 мин

Кухня
11:45 - 30 Юни 2025
464
Ябълково суфле с канела (супер лесно!)

Продукти

1 ябълка около 120 г

½ малък лимон

1 щипка канела

1 белтък

½ ч.л. захар

 

Приготвяне

Ябълката се разрязва на четвъртини, изчиства се от семето и се нарязва на малки филийки.

Залива се с 1 ч.л. лимонов сок и 2 с.л. вода. Прибавя се канелата, кипва и се вари на средна температура 6-8 мин.

Претриват се през цедка или се пасират и се оставя да изстине.

Белтъкът се разбива със захарта на твърд сняг. Смесва се с ябълковото пюре.

Сместа се слага в малък огнеупорен съд. Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 15 мин. до златисто.

Ябълката може да се замени с друго плодово пюре.