Ягодовa салата с тиквени семки
за 4 порции, 30 мин
Кухня
10:31 - 18 Август 2020
2817
Продукти
500 г ягоди
3 с.л. лъжици портокаловo сладко или друго по избор
5 с.л. портокалов сок
3 с.л. тиквени семки
1-2 с.л. пудра захар
1-2 с.л. олио от тиквени семки или друго олио
25 г бял шоколад или друг - тъмен, млечен
Приготвяне
Сокът от портокал се разбърква с портокаловото сладко и се прецежда.
Тиквените семки се запичат на сух тиган до златисто и се оставят да изстинат.
Почистените ягоди се нарязват на филийки по дължина. Поръсват се пудрата захар.
Поливат се с портокаловия сироп и с тиквеното олио. Поръсват се с тиквените семки.
Гарнира се с къдрици бял шоколад, остъргани чрез белачка.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.