Ягодово суфле с крем сирене
за 4 порции, 40 мин
Продукти
300 г крем сирене по избор
50 мл амарето или друг ликьор - може и ром или бренди
2 с.л. масло
5 яйца
1 кг ягоди
1 пак. ванилова захар
2 с.л. захар или повече на вкус
Приготвяне
Огнеупорни купички или една голяма се намазват с маслото – може леко да се загреят преди това.
Измитите и почистени ягоди се мариноват с ликьора и се намачкват или пасират, като се оставят няколко цели за гарниране.
Жълтъците се разбиват с ванилиятя, белтъците – със захарта на пухкав сняг.
Смесват се жълтъците, белтъците, ягодовото пюре и крем сиренето като се разбърква.
Сипва се във формичките и се пече в згрята фурна на 200 градуса около 20 мин.
Гарнира се с парченца ягоди.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.