Ягодово суфле с крем сирене

за 4 порции, 40 мин

Кухня
10:19 - 17 Юли 2020
2367
Ягодово суфле с крем сирене

Продукти

300 г крем сирене по избор

50 мл амарето или друг ликьор - може и ром или бренди

2 с.л. масло

5 яйца

1 кг ягоди

1 пак. ванилова захар

2 с.л. захар или повече на вкус

 

Приготвяне

Огнеупорни купички или една голяма се намазват с маслото – може леко да се загреят преди това.

Измитите и почистени ягоди се мариноват с ликьора и се намачкват или пасират, като се оставят няколко цели за гарниране.

Жълтъците се разбиват с ванилиятя, белтъците – със захарта на пухкав сняг.

Смесват се жълтъците, белтъците, ягодовото пюре и крем сиренето като се разбърква.

Сипва се във формичките и се пече в згрята фурна на 200 градуса около 20 мин.

Гарнира се с парченца ягоди.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.