Ягодово желе с ванилов сос

за 4 порции, 15 мин

Кухня
10:07 - 07 Май 2021
1128
Ягодово желе с ванилов сос

Продукти

100 мл ягодов сироп

5 листа желатин или 1 пакетче на гранули – най-добре да е червен, но става и с безцветен

50 мл кампари или червен вермут

500 г ягоди

250 мл готов или предварително приготвен ванилов сос - по-рядък ванилов пудинг

 

Приготвяне

Желатинът се накисва в малко студена вода.

Загрява се ягодовият сироп със 100 мл вода и кампарито. Слага се набъбналият желатин и се разбърква.

Добавят се 350 г ягоди, нарязани на фини кубчета. Изсипва се в продълговата форма и се слага в хладилника да се стегне на желе за около 6 часа.

При изваждането, формата се потапя за миг в гореща вода. Нарязва се на дебели филийки.

Гарнира се с ваниловия сос и останалите ягоди, нарязани на половинки.