Ягодово желе с ванилов сос
за 4 порции, 15 мин
Кухня
10:07 - 07 Май 2021
2634
Продукти
100 мл ягодов сироп
5 листа желатин или 1 пакетче на гранули – най-добре да е червен, но става и с безцветен
50 мл кампари или червен вермут
500 г ягоди
250 мл готов или предварително приготвен ванилов сос - по-рядък ванилов пудинг
Приготвяне
Желатинът се накисва в малко студена вода.
Загрява се ягодовият сироп със 100 мл вода и кампарито. Слага се набъбналият желатин и се разбърква.
Добавят се 350 г ягоди, нарязани на фини кубчета. Изсипва се в продълговата форма и се слага в хладилника да се стегне на желе за около 6 часа.
При изваждането, формата се потапя за миг в гореща вода. Нарязва се на дебели филийки.
Гарнира се с ваниловия сос и останалите ягоди, нарязани на половинки.