Янев: Дииалогът ще помогне да разсечем гордиевия възел на кризите

Поздравявам всички лидери, това е подходът, похвали инициативата на Нинова експремиерът

Топ
11:24 - 20 Януари 2023
934
Янев: Дииалогът ще помогне да разсечем гордиевия възел на кризите

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев закъсня за лидерската среща в парламента, но успя да се вмести с кратка реч след Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

Благодаря за организацията на на тая среща, която смятам за важна. Съгласен съм, че е малко закъсняла, но по-добре късно, отколкото никога, заяви бившият служебен премиер. 

Дори да отидем на избори, този диалог е необходим. Всички говорим за диалог. Към тази дума бих прибавил - диалог и взаимодействие - това е смисълът на присъствието ни в парламента. То може и е призвано да решава пролемите в интерес на българските граждани и гражданското общество, заяви Стефан Янев. 

Наричам срещата лидерска, защото лидерите водят и намират решение в трудни ситуации и носят отговорност. Ще поздравя всички лидери, защото демонстрират как могат да преглъщат партийното си его в името на България. Това е правилното, защото без диалог, без взаимодействие не сме в състояние да предложим решения. Едно от тях е съставяне на кабинет, даде оценка на лидерската среща председателят на "Български възход".

Множеството кризи, завързани в Гордиев възел, трябва да бъдат разсечени. Защото за всички български домакинства инфлацията е предизвикателство, за много са сериозен проблем.

Говорейки тук, извинявайки се, че не можем да намерим решение, утре на едни избори нямаме аргументи за пред хората. Нека намерим тук нужните аргументи, да говорим за приоритети, политики, за  начини на търсене на решение.

От наша гледна точка, искам да поздравя всички присъстващи и декларирам, че това е правилният подход - диалог, диалог и пак диалог, заключи накрая Янев.